2023-01-28
今日年初四💮同屋企人去完慈山寺就落返大埔飲茶,見到呢間酒樓,就決定飲佢啦!😆新年又係公眾假期 都預左要等位。見到💁🏻短髮知客好忙,又要接電話📞又要安排位置,我見到佢講緊電話,做左個手勢表示6人想攞飛,佢無理我,咁我就都等佢講埋先啦,點知一收線,佢就好大聲好嫌棄咁😠望住我講「你等陣先啦」咁我都理解嘅,紅日係忙啲,等左一陣佢俾咗張飛我,C31 ,我望一望螢光幕C24,即係等7張枱,都唔錯丫!咁我就行出去門外等。等左大約20分鐘,我行入去睇下螢光幕叫到幾多號,一望😳C21 ????? 點解?我行去問下,但短髮知客就似有還無咁講左d野,但又無答到我,總之就叫我等下。後來,又等左大約20分鐘,我見螢光幕叫飛叫到C29。滿心歡喜就到我哋啦!但點知隔離一對夫婦話C27知客拎左佢張飛都無俾枱佢,喺度空等😑 話個知客亂俾位,有人派利是🧧個知客就俾位佢先。忽然之間,呢個時候,知客叫A33飛,就安排左兩個人入去,但此時螢光幕係顯示為A31 ,一位女士就問點解佢A32都未安排位置,就安排俾A33,但明明屏幕顯示又未到A33,而家從未有人叫A32。短髮知客解釋唔到,就發爛渣😡大聲喝個女士話「你唔明,你可能mis
後來,又等左大約20分鐘,我見螢光幕叫飛叫到C29。滿心歡喜就到我哋啦!但點知隔離一對夫婦話C27知客拎左佢張飛都無俾枱佢,喺度空等😑 話個知客亂俾位,有人派利是🧧個知客就俾位佢先。忽然之間,呢個時候,知客叫A33飛,就安排左兩個人入去,但此時螢光幕係顯示為A31 ,一位女士就問點解佢A32都未安排位置,就安排俾A33,但明明屏幕顯示又未到A33,而家從未有人叫A32。短髮知客解釋唔到,就發爛渣😡大聲喝個女士話「你唔明,你可能miss左,你知唔知紅日返工我哋服務業好辛苦」女士好有禮貌地回應,我唔係想同你嘈交,如果你安排上有錯誤,唔緊要,你下張補返俾我。呢個時候C29個對夫婦都忍唔住開聲,佢安排不當,隨個人喜好去安排位置,熟客就入先,生客就等下。 我喺呢個時候都問,咁其實係點安排。之後佢唔想理我哋,就話你哋上去啦上去啦。
上到茶樓,非常逼夾,枱與枱之間係無乜空間,侍應俾左新碗筷俾我哋!實在係太出色,十分之污糟,有污跡,有食物殘渣,非常嘔心。但由於好少嚟呢區,又等左50分鐘,老人家已經非常肚餓,所以都照食。
呢張紙係黐實咗喺隻碗入面。
茶壺污糟都算啦。。。
呢隻碟上面係有污跡,係摸得到睇得到,又油又凸出來,真係好嘔心🤮
食物出得好快,但質素同味道都係有史以來最差。蝦餃點解未食就爛,爆哂皮?
問侍應有冇辣椒醬,俾左一碟仔我哋!我用嚟點左蝦餃Oh My F***ing God!! 又辣又酸又澀,再三同家人確認,係壞左!咁都可以俾客食?
仲有牛肚係臭架,太激氣無影到相。一係就無洗乾淨,一係就係壞,放咗入口都要嘔返出嚟。
最後,總結:
環境 6 / 10
服務 3/ 10
食物 4 / 10
價錢 5 / 10
另外想特別為短髮知客打個0分。估唔到Open Rice 有兩篇食評都係為你而打。