2018-03-14
之前食開柴灣運動場及NGO主理的好西,但過完農曆新年就執左,所以就要在柴灣另尋好西,之前見柴灣人介紹了好多次, 就在3月頭來試試假期工廠大廈要登記身分證才可上樓,好彩看更伯伯好有禮貌,好好傾上到去環境唔錯,又唔算多人,好快選了高枱坐下,有侍應馬上送上餐牌,原來要自己出櫃檯先下單,又見有取餐位置,應該繁忙時間要自己取,但可能當日少人,他們提供了送餐服務,感覺更好。最先送來是南瓜湯,好味好rich, 細食的飽了1/3之後送來的是紅酒燴羊肩肉飯,配了太陽蛋多士及橙汁,驚喜就來啦,一口咬落件羊肩肉,係馬上令你要同朋友講好淋好juice呀,係完全估唔到的,呢個飯好快就只剩空碟,汁都好味到撈左飯跟住送來牛排配黑松露醬薯條,牛排本要7成但最後變了10成,幸好唔太鞋,味道ok, 如果7成的肉質應該好味更多而黑松露薯條,雖然眼見好少黑松露醬,但幸好也算鬆脆及香,如果可以將黑松露醬放在cream cheese 做點醬可能更好食呢間會再返來的,希望可以長命d
最先送來是南瓜湯,好味好rich, 細食的飽了1/3
呢間會再返來的,希望可以長命d