2017-04-04
<Kazuki Bakery>🍁秋季限定-栗子撻🌰🔻💁🏻橫切面好清楚見到有4~5層😍 🌸表面採用法國優質栗子蓉混合🇯🇵日本和三盆糖製作,栗子味天然甜度偏低,入口軟滑,不是稠的質感👍頂頂有粒金薄大栗子👀🌸下層係鮮忌廉,但我本身麻麻地cream,不過唔係個種heavy cream,都幾易入口。🌸中間夾左海綿蛋糕,質感軟綿綿,但有少許乾,cream同海綿蛋糕係我最5仲2嘅一層😂真係好傳統蛋糕feel。🌸海綿蛋糕底下有d好似栗子蓉嘅薄層,但食到有d酸酸地,5知係咪混左d芝士🤔🌸之後就係抹茶芝士層🍵茶味都算出,但芝士個比例好似多左d🤔偏奶感酸酸地,質感偏厚實。🌸最後個牛油撻皮係最期待又最失望😩腍左嘅餅底,之前明明食過2次🍠紫薯撻都脆到彈開😣👨🏻不過我父親大人食過都話唔甜唔膩,食完5會好滯。-底層有兩種口味配搭:☕️咖啡朱古力或🍵抹茶芝士✌🏾️@kazukibakery#hkig #uhkfook #hkeat #hkfoodies #hkfood #hkfoodie#kazukibakery #wwhkfood
🍁秋季限定-栗子撻🌰
🔻
👨🏻不過我父親大人食過都話唔甜唔膩,食完5會好滯。
底層有兩種口味配搭:
☕️咖啡朱古力或🍵抹茶芝士✌🏾️