2021-04-04
又到左Restaurant Week既時間,呢日去左呢間評價唔錯既西班牙餐廳,裝潢好有格調幾靚岩曬打卡😆本身入到去底層無人坐驚伏,原來樓上兩層係坐得滿滿的,不過人客都頗多,人手感覺上唔係好夠咁,有礙上菜速度🙈▪️ Restaurant Week Spring 2021 Lunch Menu💲198 Per PersonStarter - Padron Peppers(6.5/10)青辣椒仔其實就唔辣既,呈現虎皮後加上鹽🧂不過都係略為單調,比較適合佐酒Starter - Gazpacho(6/10)個碗本身有切碎既青瓜、洋蔥、芫荽、麵包脆粒,之後侍應再倒入蕃茄凍湯,但係飲落頗濃草青味,就算本身鍾意醋既我都覺得實在係太酸,個人唔太識欣賞😬另外,麵包個皮真係略嫌硬左啲🥴不過配個滑身既酸忌廉醬幾好味😍Starter - Bluefin Tuna Tartar(7/10)吞拿魚他他新鮮,魚油豐腴,配上細滑牛油果蓉,不過加上左柑橘汁入口同樣係偏酸,連同薄脆麵包一齊食會好啲,整體開胃既🥨Main Course - Beef 72(7/10)鋪滿芝士既粗管意粉入面,包住大量牛面頰肉絲,味道平凡不過不失,
Starter - Gazpacho(6/10)
Main Course - Beef 72(7/10)
鋪滿芝士既粗管意粉入面,包住大量牛面頰肉絲,味道平凡不過不失,感覺比較膩,同人分會好一點點,下次想試返呢度出名既龍蝦飯🦞
Main Course - Pumpkin Seed Crusted Salmon(7.5/10)
朋友點既南瓜籽三文魚,試左一啖都覺得好味過我嗰個🤫個皮煎得好香脆,肉質嫩滑,仲有椰菜花碎配菜🤪
Dessert - Chocolate Brownie(8/10)
成餐飯最驚喜莫過於呢個,入口帶微暖,而且濕潤度唔錯,無我好怕既過乾硬,朱古力味濃郁,中間有核桃脆粒增加左層次感,朱古力醬唔會太甜,食曬成舊都唔會膩,配上滑身雲呢拿雪糕,冰火交融既感覺真好🍫😍
🔎 整體評分(7/10)