2018-06-30
<好好味既桂林粉>😆呢間前身係食海鮮大咖既<麻辣派>🌶 而家開左轉左食桂林粉既<無麵不歡>原來係喺大角咀附近既<桂林甲天下> 搬過黎😁 而本身既麻辣派就改名辣吧 搬左去諾士佛臺😁 anyway我都鍾意食桂林粉 而且 佢每一種粉都係唔同種類 仲有好多特別既小食 好似黑臭豆腐 蛋糕等 都幾多選擇😆🍴湖南經典黑臭豆腐😈 28 蚊湖南特有既臭豆腐 黑色既外表薄身香脆 聞落帶有d發酵過既臭味 但其實食落唔臭 上面鋪滿左 酸酸辣辣既椒 估計應該係剁椒 都辣辣地 幾惹味😆🌶🍴燈影牛肉絲 🐮 香辣 28 蚊🌶🐂雖然唔知乜野叫燈影 但牛肉絲連埋辣椒 芝麻一齊炒再整碎 有心機又好味 🐂 就甘食又得 撈埋粥 粉麵食又得 推介👍🏻🍴麻椒豬爽肚 38 蚊🌶🐷即叫即炒既豬爽肚 爽肚真係好爽口 炒得好夠鑊氣🔥 麻辣醬比較帶d沙沙口感 都有番甘上下辣 唔錯 😆🍴涼拌秋葵20 蚊🌿🌶好新鮮又切得好靚既秋葵 大細適中 煮熟左既秋葵帶d黏稠醬汁 加上辣椒同熟蒜一齊調味 一度好味既開胃前菜👍🏻🍴香煎蛋餃 16 蚊 🥚🥟手工野 用左煎蛋黎做餃皮 薄得黎又冇爛 入
🍴湖南經典黑臭豆腐😈 28 蚊
🍴燈影牛肉絲 🐮 香辣 28 蚊🌶🐂
🍴麻椒豬爽肚 38 蚊🌶🐷
🍴涼拌秋葵20 蚊🌿🌶
🍴香煎蛋餃 16 蚊 🥚🥟
手工野 用左煎蛋黎做餃皮 薄得黎又冇爛 入面有d肥豬肉粒🐷同馬蹄 好有口感 好味
🍴重慶豌雜麵 38 蚊🌶🍜
涪陵榨菜 肉末 花生碎 葱花🐷🌿
撈麵既一種 好多麵落足料 麵係黃麵比較黏 同有口感嗰類 撈埋上面既材料 好鍾意佢既榨菜唔太咸 仲有肥味切碎既豬肉碎 同花生 份外有口感🐷 如果想濃味d . 加d自製香濃辣醬更惹味🌶
🍴五穀漁粉🍜 原味湯 56 蚊
個湯底好香濃 充滿奶白色 個人覺得除左有好濃既鮮魚味外 佢仲帶有d豆類既香味 所以幾特別😆材料好夠
香甜鯇魚片🐟食時小心有d 細骨 仲有 香滑豆腐 要大陸先食到既脆黃豆 葱花🌿 莞荽 酸菜
口感魚香清新 再加上佢用既係穀麵 夠爽彈麵味濃 同魚湯好襯👍🏻😋
🍴柳州螺獅粉 🍜 48 蚊
喺hk 其實好少機會食到螺獅粉 難得 湯底帶d 香辣 仲有好濃既螺獅味 講真佢獨特既螺獅味唔係個個鍾意 我自己就接受到 入面有好多細粒既螺獅肉 🐚肉末🐷 香濃酸豆角 脆花生 葱花 酸辣筍 黑木耳 脆腐竹 其實每樣野都好普通 但加埋一齊就好有口感 . 尤其係佢真身比較爽彈 連埋 🍜上面既筍 木耳等爽口食物 😆 加上螺獅湯底 好有口感同入味 👍🏻
🥤阿薩姆抹茶奶茶 16 蚊☕
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#無麵不歡
旺角通菜街1a至1L威達商業大廈地下m號 鋪
~~~~~~~~~~~~