2022-12-21
桜 Sakura Lunch Set今次要介紹下呢間係為於港島區銅鑼灣既香港銅鑼灣皇冠假日酒店1樓既『鮨一魂』,日本師傅擁有超過20年經驗既Chef Wataru-San主理,亦曾任職米芝蓮一星餐廳,所以午市價錢絕對值回票價!餐廳和風木系設計簡約,令人十分舒服,而且私隱度十分高,每食完一道菜,侍應都會先收拾檯上器皿,同時師傅會觀察住用餐進度,食完一道菜,先準備下一道料理,呢個價錢同呢個食物質素,絕對係要慢慢嘆既!我叫左【桜 Sakura Lunch Set】:前菜一種Appetizer, 1 kind向付一種Sashimi, 1 kind壽司10貫Sushi, 10 pieces玉子燒Japanese Omelette味噌汁Miso Soup甜點Dessert HK$880小卷(紫蘇葉、蘿蔔和牛蒡)及玉子燒:牛蒡、紫蘇葉,蘿蔔全部都清新爽口,玉子燒十分特別加咗蝦肉,食到有鮮蝦味,分左上下層,十分有口感,望落好似蛋糕,上層似海綿蛋糕 下面較滑。中拖羅:色質十分靚,魚質鮮嫩,脂肪入口即化,油脂滿滿,入口魚香持久,而且完全無筋。伊佐木:淡淡粉紅色既魚肉,令人覺得好似一件玉器藝術品,肉身爽口,
我叫左【桜 Sakura Lunch Set】:
前菜一種Appetizer, 1 kind
向付一種Sashimi, 1 kind
壽司10貫Sushi, 10 pieces
玉子燒Japanese Omelette
味噌汁Miso Soup
甜點Dessert
[15 項目Items] HK$880
伊佐木:淡淡粉紅色既魚肉,令人覺得好似一件玉器藝術品,肉身爽口,味道十分清新。
帆立貝:爽口彈牙,而且用了柚子胡椒調味,能夠突顯出帶子鮮甜。
麵豉湯:湯中有淮山蓉,十分健康。
今天Lunch十分滿足!