2024-05-14
有一日見到朋友post 呢間cafe的相,感覺非常吸引,所以就帶左另一半一齊黎試。餐廳環境舒適,座位與座位之間非常闊落,都係手機落單。胡椒蒜片海蝦扁意粉 - 海蝦新鮮彈牙,一點也不梅,我個人較喜歡意粉口感煙韌,而他剛好乎合我的偏好,炒得好有蒜香味,不錯!醬烤鮑魚帶子墨魚汁燴飯 - 燴飯都不錯,而且不會有奇怪海腥味,帶子煎得幾香而無過火侯,鮑魚則正常發揮,整體不俗。我地係叫套餐,粟米湯及雜菜沙律都係正常,不過可能漏單,沙律很遲才到,但職員都非常有禮貌說會幫忙跟進。玫瑰鮮奶咖啡 - 純粹打卡用,可惜我個人認為味道是應該第一,咖啡正常。伯爵茶珍珠梳乎厘班戟 - 在我心中的主角🤣我算係伯爵茶甜品愛好者,呢個主角跟餐只需加$88 ,重點係佢的確係巨型梳乎厘班戟,兩個share就剛剛好,餐廳一點都不吝嗇,滿滿伯爵茶醬❤️❤️😋😋😋,非常滿足。