2022-12-16
🌴The Jungle🌴推出左新餐牌⭐️午市套餐只係$88起!有頭盤、主菜及餐飲。我見主菜選擇都幾多,仲有我鍾意食嘅尼泊爾餃子Momo🥟🔸頭盤嘅忌廉露筍湯,入口順滑,有粒粒鮮露荀。🔸 尼泊爾餃子Momo🥟有雞肉、豬肉或芝士口味,我就揀咗雞肉。餃子總共有8隻,可以做一半蒸,一半炸,提供兩款變化。餃子大大粒,肉質鮮味,調味足夠,不過再沾上辣醬🌶️嘅話,更加惹味。🔸 尼泊爾扁豆湯飯Nepali Daal Bhaat(+$10)店員特別向我哋介紹嘅主菜。原來呢一款扁豆湯飯係傳統當地食物。扁豆湯用香料烹調,淋上白飯,配以煎香嘅肉類、炒菜、醃製嘅薑片一齊食,充滿異國風味,為口蕾帶嚟新鮮感!🔸Chocolate Lava Cake 🍫 (+$38)濃濃嘅朱古力流心熱辣辣,蛋糕亦帶有少許Brownies 質感,加上雲呢拿雪糕🍦冷熱交替,甜蜜滋味。🔸New York Cheesecake 🍰 (+$38)芝士蛋糕上有一隻威化蝴蝶🦋賣相可愛。芝士蛋糕軟滑,餅底散發麥片香味,混合士多啤梨糖漿🍓食起上嚟酸酸甜甜,唔會太膩。🔸雖然係尼泊爾餐廳,但係餐飲嘅即磨咖啡一啲都唔馬虎,同咖啡專門店出品一樣香濃☕️
🔸頭盤嘅忌廉露筍湯,入口順滑,有粒粒鮮露荀。
🔸 尼泊爾餃子Momo🥟
🔸Chocolate Lava Cake 🍫 (+$38)
🔸New York Cheesecake 🍰 (+$38)