餐廳: The Jungle
資訊:

2024-04-07 477 瀏覽
今次到訪這間餐廳相當有特色☺️,主打尼泊爾菜式🙈,餐廳裝潢充斥森林元素🌴,有種熱帶雨林感覺,充滿異國風情❤️- 是日餐湯:蕃茄湯🥣 (跟餐)酸甜蕃茄🍅湯內有肉碎,以香料調味,味道香濃😍- 沙律 🥗(跟餐)新鮮沙律菜🥗、青瓜🥒、蕃茄仔🍅以油醋汁調味,味道清爽開胃🤣- MOMO🥟 $88Momo即係尼泊爾餃子,可選擇蒸餃子或煎餃子‼️,我選擇了各叫一半🥰,以內餡可選雞肉🐔、豬肉🐷或芝士🧀,我選擇了雞肉內餡,餃子形狀偏大😝,圓潤飽滿,餃子外皮透薄煙靭😚,雞肉內餡質地略為乾身😳,加入洋蔥絲🧅增加香味,口感豐富🤩,煎餃子外脆可口😏,另可配上中間鹹香辣醬調味,味道更惹味😋- Grilled Beef Steak🐮 $126五成熟牛扒🥩煎得外脆內軟,牛味濃郁😗,肉質粉嫩軟腍,香脆炸薯條🍟表面以五香粉調味,鹹香度十足🥳- Chocolate Lava Cake🍰 (另+$38)流心朱古力🍫味道濃郁,質地濕潤軟綿,配上奶味濃郁絲滑雲呢拿雪糕🍦,口感豐富🤤- Tiramisu😋(另+28)底層朱古力🍫蛋糕質地濕潤,中間忌廉幼滑,上層咖啡☕️味蛋糕味道香濃,整個配搭味道很夾😝,甜而不膩😗平時真係比較少接觸到尼泊爾菜

- 是日餐湯:蕃茄湯🥣 (跟餐)
酸甜蕃茄🍅湯內有肉碎,以香料調味,味道香濃😍

- 沙律 🥗(跟餐)
新鮮沙律菜🥗、青瓜🥒、蕃茄仔🍅以油醋汁調味,味道清爽開胃🤣

- MOMO🥟 $88

- Grilled Beef Steak🐮 $126

- Tiramisu😋(另+28)

平時真係比較少接觸到尼泊爾菜😝,呢間餐廳菜式相當有驚喜,大家有興趣試吓特色菜😗,都可以嚟呢間餐廳試吓‼️

📍 The Jungle – 佐敦
佐敦廟街273-275號寶發大廈地下3號舖