2025-02-07
人越大就越追求美味又養生嘅料理🤗有同樣理念嘅友人是晚帶路嚟食呢間喺國內已經超60間分店~號稱🥥4個椰子1鍋湯, 不加1滴水🥥嘅椰子雞火鍋店開餐~友人仲話呢度嘅雞隻係用上海南文昌雞所以寧舍嫩滑喎!🥰🥰甫入店舖環境好雅緻亮麗~店員服務仲好殷勤有禮添!!.✨海南文昌雞 半隻 $158雞件鮮嫩肥美🐔啖啖肉!畫龍點睛之處係用嚟點雞肉嘅醬料(柑桔、砂薑、辣椒、醬油)😋大大提升咗雞嘅鮮味😋不得了!!.✨椰子湯底 $78店員會幫忙放雞件入湯底~再用沙漏計時😉滾起夠鐘就飲得勁清甜嘅椰子雞湯啦🥥果然係真材實料無加水💧椰子味道非常出眾!!.✨火山肥牛 $98擺盤好有睇頭🗻儼如一座小火山!肥牛望落紋理清晰🐂輕輕一焯已可品嚐其鮮美肉質!!.✨潮汕丸類雙拼 $78分別有牛筋丸及白魚蛋🤗🤗兩款均口感紮實彈牙!!.✨炸腐竹 $38卜卜脆~豆味濃郁🫰🏻.✨午餐肉 $38片片都厚切~粉紅色澤令人垂涎🐽🐽.✨鮮活水培菜 $38整棵菜咁俾我哋自己摘☺️好有儀式感!!食落新鮮又有獨特口感🥬🥬.✨金牌非遺臘味煲仔飯 $118叫咗中煲已夠哂兩人分享🫶🏻🫶🏻材料豐富有齊臘肉、香菇、臘腸、芋頭等等~一打開蓋已香氣十足😋亦將煲仔飯嘅靈魂重
✨海南文昌雞 半隻 $158
✨椰子湯底 $78
✨火山肥牛 $98
✨潮汕丸類雙拼 $78
分別有牛筋丸及白魚蛋🤗🤗兩款均口感紮實彈牙!!
✨炸腐竹 $38
卜卜脆~豆味濃郁🫰🏻
✨午餐肉 $38
片片都厚切~粉紅色澤令人垂涎🐽🐽
✨鮮活水培菜 $38
✨金牌非遺臘味煲仔飯 $118
叫咗中煲已夠哂兩人分享🫶🏻🫶🏻材料豐富有齊臘肉、香菇、臘腸、芋頭等等~一打開蓋已香氣十足😋亦將煲仔飯嘅靈魂重點「飯焦」處理得極致完美~啖啖滋味❗❗
✨加一服務費
✨醬料費 $16@位