2018-11-07 124 瀏覽
其實呢間野我都食左三次。我諗唔會再有第四次☹️☹️第一次去食係因為睇到Openrice 飲食誌介紹。本身自己係一個重口味,鐘意食呢d酸酸辣辣既野。但後來食物質素同服務越來越下降令我心如止水,不會再去!第一次去食:叫左個酸辣土豆粉、百頁豆腐、同胡椒豬肚雞麵。如果係QQ控十分鐘意食煙韌野,我好推介土豆粉。飽到食唔晒第二次是隔了兩星期的星期二去食,因為每逢星期二會到旺角學小提琴。所以會食飯先學。今次點了麻辣味土豆粉及百頁豆腐。哇,完全冇麻味+辣味😑但口感依然QQ.而且百頁豆腐好咸啊!我要浸浸湯先得😰老闆娘問我點,我都照直講,問我係咪第一次食,我話第二次啦!同之前好大分別wo 於是我尋日星期二晚又去食多次啦!叫返酸辣土豆粉。只能說:土豆粉好明顯轉左進口商定入左第二個牌子?🤔🤔因爲係同烏冬幾乎一樣,只係比較滑既烏冬。心諗呢間野已開始唔隱定啦!今次酸辣都係一樣冇咩辣同我竟然食得晒,仲有未飽感覺,同上2次差好遠。仲有段小插曲:話說我有個小提琴係隔離,餐廳比較窄,我一入去坐了4人位的角落,係打橫。我就食晒既時候有一對情侶入來因為得我地張檯有2個位。佢問都冇問就夾硬要我拎起個琴擺出來要人坐入去,話你拎個琴出

仲有段小插曲:話說我有個小提琴係隔離,餐廳比較窄,我一入去坐了4人位的角落,係打橫。我就食晒既時候有一對情侶入來因為得我地張檯有2個位。佢問都冇問就夾硬要我拎起個琴擺出來要人坐入去,話你拎個琴出來啊!其實我話我就食完,佢話人地對坐放食物都方便d.咁你唔問我先咩?我3分鐘內都食完啦!於是繼續講,話出面都係咁繁忙時間你要調位啦,我認得你,你上次都有來。我仲慶話人地有問我願唔願意wo,如果我唔想你都冇得勉強。加上你認得我,即係熟客,咁你係咁對熟客架咩?你依家係命令我一定要。

😔😔😔😔其實真係好失望,本身仲諗住試下其他野食,諗住俾次機會😔

土豆粉-酸辣
胡椒豬肚雞麵