2021-10-14 1074 瀏覽
雖然芽莊係我飯堂,我居然從來未寫過有關佢嘅食評。點解我話呢間係超抵食:1)係海港城搵間唔係快餐坐低食飽又可以唔使$100嘅,芽莊係唯一選擇。呢間芽莊仲要有海景,夜晚嚟仲可以睇到幻彩詠香江。2)呢間芽莊嘅食物水準比起其他芽莊係好啲。3)食物用料上乘而份量又適中,價錢又真心唔貴。今次午餐叫咗我最鍾意食嘅:蕃茄蟹湯檬同埋燒牛柳沙律🥗蕃茄蟹湯檬呢個湯檬,俾佢攞第二,估香港冇第間會攞第一。蕃茄海鮮湯底食得出好足料,蟹肉蟹膏整成一個個圓波波再加埋半隻蟹俾你,呢碗湯檬都唔使收$100,係咪好抵先!燒牛柳沙律講真呢個沙律係肉多個菜嘅!佢嘅燒牛柳又香又厚又juicy,配個越式酸辣汁,簡直食到停唔到口。其實芽莊咁出名,係有原因嘅!*見到有多個食評講呢間嘅服務麻麻。由於我差唔多每兩星期都會嚟最少一次,的確呢間嘅服務水準係時好時壞😶‍🌫️😶‍🌫️
雖然芽莊係我飯堂,我居然從來未寫過有關佢嘅食評。
點解我話呢間係超抵食:
2)呢間芽莊嘅食物水準比起其他芽莊係好啲。
3)食物用料上乘而份量又適中,價錢又真心唔貴。

今次午餐叫咗我最鍾意食嘅:
蕃茄蟹湯檬同埋燒牛柳沙律🥗

燒牛柳沙律

其實芽莊咁出名,係有原因嘅!

2021-09-25
午餐