2021-04-17
店鋪既裝修走日本風格以金鶴做主題😄睇落好華麗,座位坐得舒服,環境唔侷促,不得不提店員會不時主動行埋黎加茶😁最後埋單裝App儲積分時都會等埋顧客下載完加完分先走開,服務態度整體唔錯。1️⃣極濃雞白湯 $138依款極濃雞白湯真係超濃厚,奶白色既雞湯,飲落超濃郁感覺好多骨膠原同唔膩,我最後飲左好多都無口渴👍🏻牛蒡刨成絲,炸到金黃色好靚堆到好高,好吸晴,食落超香脆。而慢煮雞胸肉食落唔乾,肉質十分嫩滑👍🏻但叉燒同溏心蛋既味道就比較普通,麵條方面軟硬度適中🍜2️⃣金鶴雞白湯 $98依款雞白湯湯底同極濃雞白湯比較,係兩🥄雞湯同一🥄雞湯既分別,但當我試左極濃個湯底之後,就番唔到轉頭🙈其實配料大致上同極濃雞白湯一樣。個人就比較喜歡極濃雞白湯🍜3️⃣燒黑豚肉串 $48期望過高嘅黑豚肉串,見到豚肉既油脂分佈都唔錯,可惜食落比較乾身,有種食煙肉既感覺🙈4️⃣燒雞泡魚乾 $68雞泡魚乾用醬汁去燒,食落唔會太乾,同沙律醬都幾夾🥰5️⃣抹茶蕨餅食完拉麵同小食之後,店員仲免費送個抹茶蕨餅比我地🤣蕨餅食落口感彈牙,好滿足😌(5個🌕為滿分)味道:🌕🌕🌕🌗🌑服務:🌕🌕🌕🌕🌘環境:🌕🌕🌕🌕🌘抵食度:🌕🌕🌕🌗🌑
1️⃣極濃雞白湯 $138
2️⃣金鶴雞白湯 $98
3️⃣燒黑豚肉串 $48
4️⃣燒雞泡魚乾 $68
雞泡魚乾用醬汁去燒,食落唔會太乾,同沙律醬都幾夾🥰
5️⃣抹茶蕨餅
(5個🌕為滿分)
味道:🌕🌕🌕🌗🌑
服務:🌕🌕🌕🌕🌘