得知澳門協成係香港開設第一間分店後,我第一時間就book檯試食。餐廳開係灣仔駱克道,位置十分方便。一踏入餐廳就有專人招呼並帶我上訂左嘅包房。包房入面位置寬敞,有獨立廁所,係香港實屬難得。食物方面,協成出名食海鮮。海鮮三寶有加拿大象拔蚌、龍蝦同海斑。今次我地都叫左一條象拔蚌,可以刺身食,亦可以焯,味道十分鮮甜。其餘食物都十分新鮮。魚皮同腐皮都係即叫即炸。食物完全同澳門一樣高質。湯底方面,協成大部分都係一人一鍋,大家可以根據自己口味叫。每個湯底各有特色,食辣嘅可以叫沙爹鍋或者辣鍋,唔食得辣嘅可以叫胡椒湯底或者番茄湯。總括而言,協成服務態度貼心,食物同湯底質素十分高,加上價錢合理,值得推薦俾所有搵緊高級火鍋嘅人!特別一提,協成入面嘅譚經理服務體貼,照顧我地所有人嘅需要,值得特別加分!
加拿大象拔蚌
肥牛