2024-10-30
香港專門食飛驒牛燒肉嘅餐廳唔多,有埋證書專業認證嘅就更加少🤙🏻今次食呢間正正就係符合晒以上條件,未入門口就見到依家做緊18周年感謝祭優惠,除咗有唔同套餐、單點食品有優惠之外✨仲有全單八折!👀餐廳嘅牛肉選擇非常多,有澳洲美國同埋日本飛驒牛😋😋😋燒肉有兩款醬料可以選擇,包括黑色碟嘅自家製燒肉汁同埋白色碟嘅檸檬汁🍋✨韓式泡菜拼盤 $70前菜份量好大,泡菜腌製得好夠濃味,高質!✨美國特選盛 $490✨上牛小排✨US和牛厚切上外橫膈膜✨澳洲腰脊肉✨上里脊肉✨三筋全部肉都以鹽簡單調味,不過個人覺得其實呢度嘅牛好高質,基本上用鹽簡單調味已經可以帶出牛肉本身嘅香味牛肉嘅脂肪分布好平均燒肉嘅秘訣係先燒薄身嘅肉,當啲肉出血水嘅時候就可以將佢反轉,脂肪多嘅話可以等多幾秒再反,燒多陣可以令啲肉食落冇咁膩👌🏻✨飛驒牛特選西冷 $500/150g🥩💯MVP💯果然係飛驒牛嘅專門店店,超級推薦!一片片薄切嘅西冷入口即溶,脂肪比例極重,唔需要再額外加醬料都好重牛味,一路食一路好掛住日本✨碎飛驒牛他他 $100💯性價比高之選💯超級出色嘅牛肉他他!!!將蛋黃撈埋牛肉就食得,滿滿嘅新鮮飛驒牛,性價比好高!✨白桃梳打 $40白
餐廳嘅牛肉選擇非常多,有澳洲美國同埋日本飛驒牛😋😋😋
韓式泡菜拼盤 $70
前菜份量好大,泡菜腌製得好夠濃味,高質!
美國特選盛 $490
碎飛驒牛他他 $100
白桃梳打 $40
白桃味好香嘅梳打
白桃西柚鮮榨梳打酒 $50
一開始冇諗過原來西柚係半個鮮榨西柚😮鮮西柚汁非常清甜,加埋白桃同埋梳打酒👍🏻一流
食完真係好滿足,另外仲有兩款口味嘅雪糕贈送做甜品,黑芝麻味好香,開心果味好濃,而且仲有開心果碎!
好耐冇試過食一間提供咁多種唔同國家嘅肉類選擇而且都好高質嘅餐廳,雖然定價算係中高,但質素絕對係值回票價❤️🔥💯超級推薦依家趁有優惠去試下