2024-04-30
寶貝生日出佐去尖沙咀北京道high tea,以花花燈飾設計嘅日本居酒居,景觀開揚,可以望住文化中心天星碼頭海景😍🏵️花樂熱氣球~天空之森(二人下午茶套餐)飲品我哋揀咗杏仁焦糖薰紅茶,套茶具好elegant,飲落去個味幾香,奉上蜜糖,方便喜愛甜可加入茶中🫖🍄餐前先來三款咸點小食燒鱈魚乾香口配上日式沙律醬,更滋味,炸蟹鉗金黃香脆,三文魚刺身厚切,油脂分佈平均😘🌹主角熱氣球時令海膽,,色澤金黃,濃郁鮮甜,嫩滑細緻😋拖羅,油甘魚,入口油脂豐富,好鮮味!甜蝦鮮甜彈牙又爽口😋 巴馬火腿芝士卷,火炙粟米沙律甜而清新!吞拿魚蓉配上小撻仔,味道好夾。雜錦魚生卷有2款魚生卷,都好特別!🌸甜品放入好似玻璃首飾櫃入面好靚,一層層好吸引,有櫻花水信玄餅、日本和菓子(整得好 精緻,味道唔會太甜,軟軟的好好味)日本蛋捲,芝士蛋糕,蛋捲都好鬆軟,芝士餅香滑濃郁,生果有新鮮香甜哈密瓜,士 多啤梨同香印提子。熱氣球籠及玻璃櫃全部以花花蝴蝶裝飾,,食物精緻好靚又好味,打卡一流📸係度high Tea真係好好relax!
🏵️花樂熱氣球~天空之森(二人下午茶套餐)
🌹主角熱氣球
甜蝦鮮甜彈牙又爽口😋