2019-08-01 410 瀏覽
呢一兩年掀起咗一股夾公仔熱潮 之前有聽聞過megabox入面有個樂園 入面有好多夾公仔機嘅 原來呢間餐廳就係喺嗰度😮餐廳位置唔算當眼 但係依然有好多上班族喺度食個lunch😗 佢每日都有唔同款式嘅精選午餐嘅 今日我揀咗嘅呢一個係 咖喱牛腩飯因為係午市套餐嘅關係 係有餐湯嘅 店員問我要中湯定西湯 我就揀咗西湯 於是一碗好多料嘅羅宋湯就出現咗喺我檯面啦😺咖喱牛腩飯 一上碟嗰吓就見到佢有幾多椰漿 諗住佢嘅咖喱會以椰香味為主啦 點知又唔係喎 撈勻咗之後 食落口就冇乜椰香味 反而幾辣👍🏻 似乎落咗好多辣椒油 牛腩嘅份量都幾多 可惜佢有兩三舊都好韌吓 同埋只係得牛腩 冇我最鍾意嘅牛筋 感覺就差咗少少啦🙈整體感覺就一般啦 不過見到隔離檯食焗肉醬意粉好似幾吸引 下次再去食吓先