2024-10-19 360 瀏覽
好耐無見過越南峴港,好掛住越式粉面,前排行過樂富俾我見到呢間新開嘅越式餐廳---🌟峴港安南越南餐廳(樂富)🌟餐廳以綠色色調,裝修好有風格,而且餐廳寬敞,坐得舒適。._.🐂| 峴港騸牯牛三寶檬粉 (牛頸脊.牛坑腩.鮮牛丸) |🐂三款唔同牛嘅部位一碗就食到,三款送餸可以換下唔同口味,好快上枱,仲會係你面前倒入湯汁,熱辣辣唔會浸淋曬啲面。我揀咗檬粉,幼身嘅面質可以索曬啲湯汁,唔會好dry,同湯底一齊食好滋味。·🥢| 峴港特級手工河(崩沙腩) |🥢呢個想試佢嘅手工河,河粉粗身,面質滑身,崩沙腩大大舊,肉質腍身又唔鞋口,份量都多又足,好滿足。·🥟| 越式手作炸春卷 |🥟春卷炸到好脆身,有成五舊,炸到外皮脆卜卜,可以配埋生菜包黎食,好惹味。·🐥| 酸辣青芒拌鳳爪 |🐥鳳爪酸酸辣辣好開胃,數量多,無骨入味,而且冷盤凍食淡淡肉,好適合點黎作為小食食。·🍋| 香茅青檸蘇打 |🍋好fresh嘅味道,唔會好甜·🍋| 檸檬茶 |🍋._.

._.
🐂| 峴港騸牯牛三寶檬粉 (牛頸脊.牛坑腩.鮮牛丸) |🐂

🥢| 峴港特級手工河(崩沙腩) |🥢

🥟| 越式手作炸春卷 |🥟

🐥| 酸辣青芒拌鳳爪 |🐥

🍋| 香茅青檸蘇打 |🍋
好fresh嘅味道,唔會好甜

🍋| 檸檬茶 |🍋

._.