2024-03-16
八居酒屋🏮位於旺角新城嘅樓試居酒屋,餐廳嘅昭和風格裝潢別有一番風味,而且仲有一種古式懷舊嘅溫馨感覺😆假日午市都有午市套餐提供,另可加配小食刺身等,選擇不少,重點係價格親民貼地,最平只係$48起🤭🤭我地揀咗兩款lunch set ,加配小食特飲已經相當豐富🤗蒲燒鰻魚丼 丼飯有兩大片厚身嘅蒲燒鰻魚,色香味俱備,淨係睇都流晒口水🤤,鰻魚肉厚肥美🤩🤩加埋日本珍珠米嘅煙韌口感一流,跟餐嘅茶碗蒸都十分足料同滑嫩👏🏻👏🏻銀鱈魚西京燒定食銀鱈魚扒煎至帶微微焦香感,魚肉相當嫩滑而且魚油脂含量高,所以食上口超級美味😋仲可以沾少少加咗七味粉嘅沙律醬一齊食👍🏻👍🏻白身魚厚切刺身是日白身魚係金目鯛🤩🤩魚皮經火炙後微脆身,重點係迫出香噴噴嘅魚油閃令令咁,天然魚油加上金目鯛嘅鮮味,真心世一,絕對超值🥇三文魚刺身一客兩件厚切三文魚刺身,跟餐加配價都只係$24,相當抵食又新鮮👍🏻跟餐餐飲都有好多選擇,當中不乏日本飲品選項,我地就揀咗日本波子汽水同日本桃汁🤗🤗
蒲燒鰻魚丼
銀鱈魚西京燒定食