Thai Fire

觀塘🚇呢間樓上泰國菜館裝修簡約中帶出現代🇹🇭泰式風情,設計優雅座位寬敞,加上柔和嘅燈光💡,營造出一個舒適嘅用餐環境。呢度仲有好多唔同種類嘅🍹特色飲品,芒果椰奶好香甜,🥥椰奶味濃加上芒果🥭感覺好清新,泰牛沙冰係泰式奶茶沙冰🧊,冰涼透心,奶茶味道香濃,仲有可愛嘅🐮牛牛造型茶冰,打卡一流!大蝦柚子沙律🥗伴無骨鳳爪可以一次過食曬✌️兩種大熱泰式前菜,大蝦鮮甜🦐,柚子清香,無骨鳳爪爽脆,🤤酸甜開胃。呢度嘅海鮮冬陰功湯🍲湯底好濃郁,酸辣🌶️適中,海鮮新鮮🦐彈牙,入口時香茅味道撲鼻😊而來,十分之唔錯。泰式醬香蹄膀♨️煮得好軟腍入味,醬汁夠晒香濃,配上多款🇹🇭泰式香料、醬汁、🥒青瓜同埋生菜🥬一齊食肥美得嚟又唔會好膩🍖,味道十分豐富。彩虹🏳️‍🌈椰汁糕色彩繽紛,層次分明而且椰汁🥥味好香濃,咬落口感Q彈甜而不膩😋,係視覺與味覺嘅✌️雙重享受。