2024-06-27
之前都同大家介紹過呢一間位於土瓜灣嘅餃子店😍 佢哋嘅出品好出色 不過上次淨係主要食咗佢哋嘅餃子同埋包點 😖 餃撚店其實仲有麵可以俾大家選擇🤣 嚟多幾次就可以試多好多款唔同嘢㗎啦😗.🐷椰香荔芋臘腸香菇餃(4隻)呢款餃子荔芋味香濃 配合臘腸同香菇 鹹香味道十足🫶🏻.🐷XO醬翠玉瓜帶子蝦仁餃(4隻)翠玉瓜帶子同XO醬好夾 次次食都覺得好正 仲係諗唔明點解可以諗得到將一啲好似炒成一碟餸嘅嘢擺落去餃子裏面做餡料 咁聰明 餃皮薄脆 餡料鮮美 非常好味👍.🐷香煎蝦米韭菜餅(2件)韭菜餅金黃香脆 內裡蝦米鮮甜 每口都令人滿足😌.🐷套餐香菇木耳豬肉餃湯麵 配 米線 及 原味大地魚上湯餃子湯麵鮮甜可口 配米線同魚湯更加豐富 米線嘅質感仲要係有啲彈牙🤣 桂花太白糕甜而不膩 .🐷竹蔗茅根水上次嚟係飲熱嘅 而家天氣咁熱梗係飲返啲凍嘅 無論熱定凍 佢哋出品都係咁足料🫶🏻 強烈建議大家嚟揀吓啲養生嘅嘢飲🐷.餃撚店📍 土瓜灣馬頭圍道187號地下2及4號舖#吃貨日常#香港#茶餐廳#Cafe#中餐#堂食#好西#食#香港美食 #hkfoodie #foodiehk #土瓜灣 #土瓜灣美食
🐷椰香荔芋臘腸香菇餃(4隻)
呢款餃子荔芋味香濃 配合臘腸同香菇 鹹香味道十足🫶🏻
🐷XO醬翠玉瓜帶子蝦仁餃(4隻)
🐷香煎蝦米韭菜餅(2件)
韭菜餅金黃香脆 內裡蝦米鮮甜 每口都令人滿足😌
🐷套餐