2021-12-09 73 瀏覽
呢間餐廳喺樂富開咗冇耐,一直大排長龍。原因係性價比高,好味且份量十足。餐廳主打馬來西亞檳城菜,除咗有著名嘅海南雞飯、肉骨茶、喇沙、摻摻,亦都有老鼠粉、咖喱麵,仲有巴東牛肉配斑蘭椰漿飯,半熟蛋咖吔多士,地道之餘,款式非常之多!先講海南雞飯,配三種醬料。海南雞夠香夠油,配埋雞飯非常滿足。如果夠胃口,仲可以叫其中一個海南雞飯拼細碗喇沙米線嘅套餐,一次過滿足晒食飯同麵嘅要求!😋😋我自己亦都好鍾意食佢嘅娘惹茶燻鴨喇沙:茶燻鴨肉香濃,有咬口,配上沙嗲湯底,全個麵都好惹味😇麵底仲可以選擇米線或摻摻,我自己好鍾意摻摻,佢係油麵同米粉嘅混合,我都係食星加玻菜先知可以將兩種麵底混合,感覺又唔錯。自己都鍾意食老鼠粉:老鼠粉即係沙煲銀針粉,熱辣辣嘅砂煲上,銀針粉配上大量蝦米、雞蛋、肉碎、魚仔、花生等配料,拌著吃真的非常滋味。唯一缺點比較多油膩,怕肥就可能接受唔到😆跟餐嘅餐飲亦都好吸引:除咗普通嘅咖啡或茶,仲有特色飲品,好像香茅鮮橙茶、桔仔話梅水,唔駛額外加錢之餘,味道亦都有驚喜!如果想飲凍嘢,佢仲有美祿哥斯拉、斑蘭冰之類可以揀,算係好多元化。餐廳價錢大眾化,性價比極高。暫時全香港好似只此一家,期待下次再去,嘗

餐廳價錢大眾化,性價比極高。暫時全香港好似只此一家,期待下次再去,嘗試更多美食。