2023-07-08 444 瀏覽
放咗學,約仔仔同學一齊去食個lunch! 近近哋去咗K11 Musea間「王家沙-花樣年華」!我哋叫咗一個set lunch,個set我哋揀:🔸雞肉粟米🌽羹好欣賞個碗保暖度好高,隔咗陣飲都仲係熱辣辣!🔸 麻辣口水雞個人覺得少許辣,小朋友就食唔到!但辣得嚟又好野味!🔸乾煸四季豆叫咗仔仔最愛嘅豆豆,好好味,豆炒得好爽甜、冇渣!佢一個人可以食晒一碟😻🔸配菜飯另外再單點咗以下食物:🔹蘇式鮮肉小籠包熱辣辣,一咬開啲湯汁爆出來好正😋🔹炸黑毛豬扒湯麵豬扒炸到好鬆、香脆,肉質更係好嫩滑!配埋湯麵🍜好yummy!飲品:✴️可愛嘅果「熊珍珠奶茶」🧋濃濃嘅茶味,加埋隻咁得意嘅熊茶冰,打卡嘅我就啱晒🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️✴️ 同樣可愛嘅「泰式黑熊珍珠咖啡」🧋咖啡飲咗後可以提提神,望住隻熊一路啜一路沉落去,真係夠晒開心🥳✴️小朋友就飲「自製鮮豆漿」🥛唔會太甜,啱晒仔仔同朋友仔飲!呢度坐得好舒服😌又夠闊落!係櫻花樹下食真係心曠神怡😍

我哋叫咗一個set lunch,個set我哋揀:
🔸雞肉粟米🌽羹
好欣賞個碗保暖度好高,隔咗陣飲都仲係熱辣辣!
🔸 麻辣口水雞
個人覺得少許辣,小朋友就食唔到!但辣得嚟又好野味!
🔸乾煸四季豆
🔸配菜飯

另外再單點咗以下食物:
🔹蘇式鮮肉小籠包
熱辣辣,一咬開啲湯汁爆出來好正😋
🔹炸黑毛豬扒湯麵

飲品: