2025-02-12 5 瀏覽
今日經過呢間豆乳專門店,睇睇餐牌佢地有好多唔同款式嘅豆乳飲品,仲有熱飲供應,例如好立克味,即磨咖啡味同9 °微甜濃豆乳,最啱秋冬飲,佢地間唔中會出期間限定款,今期就係蝶豆花茉莉豆乳凍,所以叫咗黎試吓。呢間係新加坡品牌,有信心保證,係用嚴選A級加拿大黃豆,每日石磨鮮製,所以我叫幾款甜品同飲品試吓。蝶豆花芙茉莉豆乳涷份量都幾多,食落好香滑,好重豆味,碟豆花嘅顏色都幾靚,粉紫色,非常吸引。三色芋圓西米露d芋圓同西米都幾多,好足料,芋圓咬落煙煙韌韌,好有口感,而西米露食落唔太甜,好味。奶蓋芋泥小丸子d奶蓋都幾厚,好香奶味,而芋泥嘅香味好濃郁,唔算太甜,仲有煙韌嘅小丸子,口感好豐富。抹茶紅豆小丸子豆乳豆乳味勁香濃,好滑,抹茶味都幾特出,豆乳同抹茶mix一齊,勁夾,加埋紅豆同小丸子,勁正。

蝶豆花芙茉莉豆乳涷

三色芋圓西米露