2023-09-08 2156 瀏覽
星期五晚約咗朋友一齊嚟試Blacksheep 旗下新開餐廳Falcone。餐廳暫時不設訂座,我哋6:50左右去到,等到7:30左右就俾我哋入去喇。餐廳裝修花過心思設計,打卡一流呀。我哋點左嘅野食有:Vongole Sautee味道唔係驚為天人,不過蜆肉鮮甜,白汁同蜆肉味道好夾,好味!Carpaccio di Gamberi Rossi啲蝦唔算好細隻,食落去蝦肉都彈牙,配埋檸檬汁做前菜都幾開胃。Spaghetti alla Nerano呢個pasta主要有有和牛、芝士、香料Basil配長通粉,味道略咸,冇咩特別,不過不失。Diavola然後到今日主菜-侍應推介嘅Diavola Pizza。果然冇介紹錯!Pizza 烤得很軟熟,番茄醬配辣肉腸再加埋芝士實在冇得輸辣辣地又香口,推介另外試咗佢哋三款甜品,一般,不特別推介。今餐是慶祝生日,侍應會圍住你唱生日歌,再俾一個獎盃同頸巾你影相,幾特別。呢到嘅侍應都幾funny,會同你哋講笑不過其中一個侍應會係咁叫你開酒,稍微扣少少分,但整體用餐體驗幾好,下次會試吓六點過嚟,應該唔駛等咁耐

餐廳裝修花過心思設計,打卡一流呀。我哋點左嘅野食有:

Vongole Sautee

味道唔係驚為天人,不過蜆肉鮮甜,白汁同蜆肉味道好夾,好味!

Rigatoni alla Genovese

Spaghetti alla Nerano

辣辣地又香口,推介

另外試咗佢哋三款甜品,一般,不特別推介。

2023-08-25
45 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日