2022-06-20
呢排搵食搵到黎上環,餐廳位於皇后大道中,主打既係意大利菜,除左正宗既意大利菜之外。仲係一間售賣意大利進口食材既小型雜貨舖除左芝士、火腿、調味料同蕃茄等等既食材之外仲有各式餐酒可以選購,食飯shoppong一次過攪掂哂☺️☺️🧀Burrata PuglieseBurrata好新鮮,一切開中間部份仲係流心既,蕃茄亦好新鮮爽甜,直頭可以當生果食,前菜黎講份量都好大👍👍🍝Linguine Gamberi & Zucchine蕃茄醬味道好香,同一般既意粉醬好唔同,大蝦都好大隻而且身質爽口彈牙,而且個頭仲有膏,食落都幾甘香,最鍾意佢仲加左d西葫蘆瓜絲,咬落爽爽地,成功增加左口感🐽Braciola Con Verdure Stufate豬扒好厚身,煮得岩岩好熟,入口充滿肉汁。墊底既係蕃茄醬煮雜菜,蕃茄醬既酸甜味亦都平衡左豬扒既肥膩感🍰Tiramisu睇落好似細細杯,但食落份量都幾多,咖啡味香濃,入口creamy,而且仲唔太甜同酒味唔太濃,岩哂我🍼Panna Cotta奶味香濃,入口有絲滑既感覺,味道又係唔會死甜,上面既果jam帶出酸酸甜甜既感覺,食完仲想再食多d😋🫐Mix Berry Smoothies
🧀Burrata Pugliese
🍝Linguine Gamberi & Zucchine
🐽Braciola Con Verdure Stufate
🍰Tiramisu
🍼Panna Cotta
🫐Mix Berry Smoothies($68)
味道酸酸甜甜,口感清新
🍍Whole Pineapple & Banana Smoothies($88)
原個菠蘿上枱,清新解渴,而且打卡一流😋