2024-05-31
灣仔和昌大押新意大利餐廳 和昌大押入面啲餐廳真係轉得好快,依家佢已搖身一變,3層都成為成為Sophia Loren 主題餐廳~地下依家主打食意式pizza,2/F樓就係 Fine Dining,最頂就變成英式酒吧,我地今次就去底層試試佢地既pizza餐前麵包📍Baby Polpo style Luciana燉小八爪魚配薯仔番茄醬,小八爪魚經過慢火燉煮肉質非常柔嫩,同綿密口感既薯仔一齊夾麵包黎食味道完美結合📍Piccante見Piccante係最多人叫,我地都跟叫😂嘩黎到份量好多仲會有專人幫你分,pizza上面鋪滿辣味ventricina腸,Stracciatella芝士,每一口都係濃郁既風味📍Tiramisu佢地既Tiramisu係偏甜,比較少酒同咖啡味~入口口感順滑📍Mocktails:DLC & PassifloraDLC係冷泡茶、蜂蜜、桃子同檸檬mix埋;Passiflora就係香草、百香果同青檸mix埋~#灣仔美食#打卡餐廳#打卡美食#相機食先#灣仔新餐廳#灣仔意大利餐廳#灣仔pizza#topcitybiteshk#hkfoodie#hongkongfood#hongkong
餐前麵包
📍Baby Polpo style Luciana
📍Piccante
見Piccante係最多人叫,我地都跟叫😂嘩黎到份量好多
📍Tiramisu
📍Mocktails:DLC & Passiflora
#topcitybiteshk#hkfoodie#hongkongfood#hongkonger#hkrestaurant#hkfood#hkig#foodoftheday#hkfoodkiller