2019-08-11 111 瀏覽
一流手工麵平時都好鍾意食手工麵 西香記嘅風味都幾吸引到我 而且佢好近香港大學站 經過附近嘅話都可以一試麵食方面我哋叫咗大盤雞Biang Biang 麵同純手工炸醬Biang Biang麵 雖然唔係好知道係咩麵 但係圖片好似唔錯大盤雞 除咗雞仲有薯仔 材料都幾豐富 薯仔煮得好冧身 吸晒啲雞嘅精華 好好味收工炸醬好似之前我去北京旅行嘅時候食嘅炸醬 好有當地嘅風味 仲有啲青瓜絲同埋其他蔬菜 增加fresh嘅口感Biang Biang麵係一啲好闊身好長嘅面 手工麵同機整出嚟麵 質感好唔同 好有咬口同彈性之後我哋仲叫咗個千層金牌饃 呢個真係好出色 外面係千層嘅脆脆 包住入面熱辣辣嘅肉 肉嘅份量仲要都幾多 誠意推介呢度嘅飲品都唔錯 我同朋友分別叫咗杯豆漿同酸梅湯 兩樣都好足料 唔似溝左好多水
一流手工麵