2024-07-05 1467 瀏覽
見sogo地庫開咗間鰻魚外賣店,馬上買嚟試吓。第一次係食鰻魚一口燒,一小份,幾啖就食哂 ,但有驚喜,食得出係日本正宗鰻魚,火候不錯,味道十分鮮美,已決定要encore這次買左鰻魚飯(竹)嚟試,店員很快就整好。外賣飯盒好精緻感覺有心思,馬上回室內開餐。外賣包除了有送餐具,仲有一包芥辣,一樽細鰻魚汁(!)其實本身個飯都夠味,送多支細鰻魚汁,感覺上係比較用心。仲有一包湯可以用熱水沖嚟飲鰻魚仍是十分鮮美,份量都ok,。價錢方面係148,以香港嘅鰻魚飯嚟講,價錢都算正常。如果飯粒再軟身啲,同埋可以少少蔬菜做配菜就更好了。btw個芥辣係我食過最辣嘅芥辣,食左一小啖已經要即刻飲嘢解辣 😅😅😅