2018-02-12
前2日同朋友食完泰國菜,老公話佢都要食泰國野,我地住係小泰國九龍城,想食泰國野真係好方便,所以今晚收工後同老公去樓下晚餐呢間係同事介紹我去食,放工後我即去拎位,去到8點幾已經差唔多爆場,好彩我地2個人數少可以即刻入去坐底首先我地例牌叫個泰式小食拼盤,呢個係細拼盤,但佢其實一d都唔細,每樣都好大件拼盤燒雞串好食,燒得好香同好滑,香葉雞好味道夠濃蒜茸薑葱焗牛肉,牛肉好大舊而且唔硬,食落去仲有牛肉汁,牛味重!用左好多葱同蒜粉去焗,好野味!蒜粒食落去一d都唔會覺得辣口生牛肉河粉又係必叫系列,生牛肉好新鮮加上切到好薄身,過左一陣就慢慢開始熟,中意食生嘅就要快快食啦,另外牙菜同洋蔥配菜多食生牛河湯河,我一定要落魚露同辣椒粉泰式河鮮炒飯食落去一d都唔油,而且感覺好健康,因為食海鮮唔肥!墨魚仔都蝦好爽又多,抵食我最期待嘅甜品岀現啦,因為同事話呢個好好食!好開心吖,因為食落去真係好好食,糯米飯甜度剛剛好,我食過好多間都好甜,但唯獨呢間我係覺得最好食!,芒果好甜椰汁紅豆膏入糕有好多紅豆,椰汁西米糕好特別今晚真係食到好盡興
拼盤燒雞串好食,燒得好香同好滑,香葉雞好味道夠濃
食生牛河湯河,我一定要落魚露同辣椒粉
椰汁紅豆膏入糕有好多紅豆,椰汁西米糕好特別
今晚真係食到好盡興