2021-12-17 44 瀏覽
今日同朋友去荃灣行街,行咗一陣想搵啲嘢食下,於是上OpenRice望吓附近有咩食,見到一間食泰國菜嘅食店好吸引,於是就去試吓。篤篤船麵 眾安街千色匯一期2樓 入到舖頭見到裝修都好有泰國風味,而且座位空間都好夠,坐得比較舒服。我哋叫咗個二人餐超級抵食 178 元前菜泰式酸辣無骨鳳爪 鳳爪酸酸辣辣非常開胃,而且好爽口彈牙,作為開胃前菜,真係冇得輸。主他可以選擇二個,秘製燒豬頸肉.香茅雞翼秘製燒豬頸肉 豬頸肉燒到微微焦香,加少少泰式酸辣醬,味道更加惹味,豬頸肉肉質爽口,而且仲係好Juice。香茅雞翼 雞翼煎到金黃色,味道好香,入口熱辣辣香噴噴,雞肉非常嫩滑多肉汁。泰式船麵味道好香,湯底非常濃郁,而且蘿蔔好入味,麵質爽口彈牙,一試難忘。泰式生蝦 生蝦非常新鮮,每隻都爽口彈牙,生蝦上面鋪咗辣椒片同埋蒜片,配埋泰式酸辣醬,味道好有層次。最令我有驚喜嘅就係杯泰式凍奶茶,茶味好香濃,入口又細滑,飲咗幾啖,愛上咗佢。冇得去泰國旅行,食返一餐地道泰國嘢,滿足下自己都好
篤篤船麵 眾安街千色匯一期2樓

我哋叫咗個二人餐超級抵食 178 元

主他可以選擇二個,秘製燒豬頸肉.香茅雞翼

冇得去泰國旅行,食返一餐地道泰國嘢,滿足下自己都好