2020-04-08 309 瀏覽
成日見到觀塘春水堂要排隊等位,令人卻步。呢排因為疫情少咗人幫襯,決定支持下!🍜招牌照燒牛肉湯麵岩岩上枱已經聞到好香的牛肉味,幼面好彈牙,再加上牛展極度霖身香口,好食。🍱鹽酥雞翼魯肉便當魯肉同鹽酥雞翼都好正宗,蔬菜雖然係水煮,但係配返d煎炸野覺得成件事好balance, 健康返曬。🧆招牌滷味豆干米血糕覺得個醬底似沙茶醬多過滷味,食完同朋友都覺得米血糕同個醬唔係特別match,一般。🥤紅豆鮮奶茶見個Menu寫住「特別推介」所以叫黎試下,已經叫左微糖少冰,但係出到黎都係好甜(可能因為有個紅豆沙底),而且飲完d冰去到個杯一半。個人覺得有少少似奶茶版嘅茶餐廳紅豆沙,一般。總括嚟講主食都好正,小食同飲品就一般,下試再試下個招牌珍珠奶茶啦,見多人叫,應該會唔錯既。

🍜招牌照燒牛肉湯麵

招牌滷味豆乾米血糕

🥤紅豆鮮奶茶
紅豆鮮奶茶

2020-04-07
15 分鐘 (堂食)
照燒牛肉麵
鹽酥雞翼魯肉便當