餐廳: 安南越式牛肉粉X越茶
資訊:

2022-02-25 76 瀏覽
寶林新都城都開左好幾間越南餐廳🇻🇳今次同媽媽試左呢間安南越式牛肉粉原來以前越南就係叫安南 呢個同法國好有淵源嘅國家 食物都好吸引見到menu有炸蝦餅 撈檬 濱海呢啲正宗越南野🥰 ▫️香茅豬肉蝦片 ($45)一客4塊豬肉蝦片 香茅豬肉料幾多夾埋香脆蝦片 口感唔錯 我仲加埋佢個Hot Chili Sauce😍 有種酸辣感好正▫️安南火車頭 ($75)我呢啲大食肥仔就最鍾意叫火車頭🤤貪佢啲配料夠多!😂生牛肉、牛腩、牛丸、牛筋、牛栢葉😍河粉好爽滑 配埋青檸汁同辣椒粒👍配料我最鍾意生牛肉 都幾大塊又嫩▫️香燒豬頸肉金邊粉 ($68)豬頸肉燒過略嫌有啲乾身 金邊粉份量都好多😳媽媽表示食唔哂要比埋我😂 ▫️椰汁三色冰 (+$8)咁凍都堅持飲凍野🤪 椰奶味夠重 屬偏甜系列 珍多比較爽脆無平時飲開嗰隻啫喱口感 臨走見到外賣自取仲有8折 下次可以買上個friend屋企開餐🤤
寶林新都城都開左好幾間越南餐廳🇻🇳
今次同媽媽試左呢間安南越式牛肉粉
原來以前越南就係叫安南
呢個同法國好有淵源嘅國家 食物都好吸引
見到menu有炸蝦餅 撈檬
濱海呢啲正宗越南野🥰

▫️香茅豬肉蝦片 ($45)
一客4塊豬肉蝦片 香茅豬肉料幾多
夾埋香脆蝦片 口感唔錯 我仲加埋佢個
Hot Chili Sauce😍 有種酸辣感好正

▫️安南火車頭 ($75)
我呢啲大食肥仔就最鍾意叫火車頭🤤
貪佢啲配料夠多!😂
生牛肉、牛腩、牛丸、牛筋、牛栢葉😍
河粉好爽滑 配埋青檸汁同辣椒粒👍
配料我最鍾意生牛肉 都幾大塊又嫩

▫️香燒豬頸肉金邊粉 ($68)
豬頸肉燒過略嫌有啲乾身
金邊粉份量都好多😳
媽媽表示食唔哂要比埋我😂

▫️椰汁三色冰 (+$8)
咁凍都堅持飲凍野🤪
椰奶味夠重 屬偏甜系列 珍多比較爽脆