2023-08-20 50 瀏覽
搬住黎將軍澳無耐,鄰居話呢頭新開左間韓式鋪頭,今日放假就黎試一試。2個人絕對食得飽🥰1:牛肉飯捲佢入面個牛肉好多肉汁,蘿蔔個酸甜度配合得好好,同埋最重要佢唔會好多飯,飯粒薄薄一層,令到每食一舊都可以細味到每種配料既味道,超正☺️2:韓式炒粉絲呢個同我係韓國食既味道好相似,好有阿豬媽既味道,仲可以選擇配牛,豬,雞,好岩唔食牛既朋友👍🏻粉絲彈牙,配合牛肉既香味,加入多種配菜,口感一流,份量多,唔會揸流攤。3:水冷麵(牛肉味湯汁)水冷麵真係唔係間間韓國食店有,呢間仲要係小店,值得一讚。麵條保持彈牙爽口,湯底夠味,配合蘿蔔酸甜,好岩夏天悶熱既感覺,但如果加埋牛肉湯既冰塊就更加正。4:炸紅薯芝士條最後黎個甜品,呢個好特別,芝士中間夾雜住紅薯既香甜,好出色,第一次食,估唔到紅薯同芝士甘夾,熱食拉出長長既拉絲,一定要試🩷🙀
2個人絕對食得飽🥰

1:牛肉飯捲

2:韓式炒粉絲

3:水冷麵(牛肉味湯汁)
水冷麵真係唔係間間韓國食店有,呢間仲要係小店,值得一讚。

4:炸紅薯芝士條