2023-12-02
冬天成日都會想食多啲暖笠笠嘅嘢,所以今次又去咗尖沙咀食韓國嘢食😆今次去咗酒吧街附近嘅一間韓燒之前都食過一次~啲食材好OK!佢哋先係正宗嘅「韓珍」一order完,職員就會送上前菜~全部都可以無限refill! 佢個泡菜係我數一數二覺得好食~唔過酸又唔係甜,岩岩好!首先諗都唔洗諗就叫左炸蛋梳乎厘🍳上次望到隔黎枱叫已經好想試!佢一拎過黎個蛋出曬煙有脹卜卜個樣真係好吸引!仲要上面有塊芝士但係食落去又唔漏,入面仲有蟹籽增加口感,係我未食過嘅味😋然後叫左個豬手~唔知點解近依幾年食韓國嘢都會好想食豬手😂我睇Menu幅圖做對比,點知真係圖不並茂!嚟到係超大碟🫠食唔曬!最尾都係太大碟食唔曬打包左唔好哂😗嚟到重頭戲,梗係講啲肉!豬就食左調味特級豬上肩肉同五花腩,上肩肉醃得幾有味!另外牛既話我覺得牛舌同埋牛板腱比較出色😋 出乎我意料幾好食!因為見佢嚟到啲肉嘅顏色未去到好鮮艷,以為一般,點知好大反差🤣最後,嘢飲我叫咗佢哋既沙冰系列~分別係香蕉燕麥-脆脆同薄荷椰子。兩杯都整得唔錯~仲要香蕉燕麥勁似食緊成條蕉咁👍🏼P.S. 聽講佢哋有全新韓式手作雪糕,仲要follow 社交平台就有得送🤩可惜我果日病病地冇得食🥲
之前都食過一次~啲食材好OK!佢哋先係正宗嘅「韓珍」
但係食落去又唔漏,入面仲有蟹籽增加口感,係我未食過嘅味😋