2022-01-05 532 瀏覽
追開Kpop,係bubble到見到鍾意既idol分享今日食左海鮮煎餅,搞到口痕都好想食,一於就約三五知己去食韓國嘢喇😜我地一行四個人,叫左個原味紫菜包飯、海鮮煎餅、芝士炸雞同烤牛肉拌飯。本身以為唔夠食,諗住食完一round再叫多小小,後尾冇叫到都食得好飽🤪🤪一定會再幫襯!一開始就比多幾款小菜我地,泡菜就梗係唔會少,仲有豆芽,豆角,蘿蔔等醃菜,不過我地除左泡菜全部都唔鍾意😂😂又唔係話小菜難食,係我地本身就對醃菜麻麻。首先講左個海鮮煎餅先,真係好大一張餅🫓!切開左8塊😋四個人一人兩塊啱啱好夠分,餅邊煎得好香脆,超級超級超級超級香,咬一啖餅面又好香軟,餅上面既蔥都煎曬啲蔥香味出黎,有一兩個紅椒都令到成張餅多小小顏色搭配,見到都胃口大開😆😆個餅本身都夠曬味,所以中間既醬汁都冇點點過,點左小小試左下覺得好鹹,就咁食原味既更好味,下次一定會再嗌黎食!原味紫菜包飯都好正!平時係出面小店買既紫菜包飯都唔平,但成一半都係飯,今次食呢個紫菜包飯飯得薄薄一層,唔會話食唔到飯既口感但都唔會太多飯令到搶曬餸料既風頭😋都會再encore😆😆芝士炸雞🍗好多芝士,上檯之後熱辣辣,夾一舊就拉起絲,芝士味好濃好香,口水都

芝士炸雞🍗好多芝士,上檯之後熱辣辣,夾一舊就拉起絲,芝士味好濃好香,口水都留成檯喇喂😆😆😆炸雞雖然被芝士包住但都好脆,一啖咬落去芝士味雞味油香味全部都有😋😋

烤牛肉拌飯就普普通通,唔係特別驚艷,但都好好食。

總體黎講係非常滿意既一餐😋😋正宗韓式味道,一定會再黎!
芝士炸雞
原來紫菜包飯