2019-07-23
#小秘書 呢日特登請咗半日假去 #書展,一如傳媒報導,今年場內異常人少🤪 不過對我哋呢班消費者嚟講,當然係好事🥳 我再唔使好似行花市咁喺人群之中左穿右插,就連啲推銷員都落力咗🤩為咗配合我哋馬拉松式四圍L👀k,事前梗係要食飽個肚先有氣力啦💪🏻 敏敏話成日聽我哋讚 #金羅寶韓國料理 有幾好,所以呢一日都想試吓😉 我當然係舉腳贊成啦😆 因為大家都未食早餐,點多幾味都唔係好誇張啫😉 每次嚟到「金羅寶」,我都一定會叫個 #炆牛肋骨煲,而且我知敏敏都鍾意食牛,所以呢個菜式無得輸👍🏻 唔好以為啲🐮大大件會「鞋烚烚」,相反地🐮真係煮得好入味、又炆得好淋滑,配埋啲白/紅蘿蔔一齊食,好有韓國風味呀!另外我哋都係「人參雞湯」🐔迷,梗係要一個嚟 #開心share 補一補囉啦😉 之後 #阿豬媽 仲介紹咗我哋一定要試吓佢哋出名嘅「白切豬肉包心菜」🥬 豬肉比較肥,當初我見到咁大盤肉擺上枱,真係有啲擔心食唔哂,不過好彩都係視覺效果嚟啫,用菜葉包括住啲 #豬腩肉,再配埋自己喜愛嘅 #kimchi、#辣醬 一齊擺落肚,確係別有一番風味🤤 爭啲唔記得我哋仲叫咗一份 #烤肉,#師傅 喺廚房已經幫我哋準備好,豬牛雞樣樣齊,最啱
爭啲唔記得我哋仲叫咗一份 #烤肉,#師傅 喺廚房已經幫我哋準備好,豬牛雞樣樣齊,最啱我哋呢兩個食肉獸... 不過都只係 #浪得虛名🤪 好在 #阿豬媽 喺危急關頭走埋嚟,原來 #曲奇味嘅雪糕 已經為我地準備好🤗 好窩心呀!