2025-01-05
今日同朋友食野,特登搵間韓國餐廳 因為岩岩起韓國返黎, 好想再食燒肉! 呢間啲服務同燒肉都唔錯👍👍五花腩肉五花腩肉好大嚿,層次分明,店員好主動咁樣幫我哋笑,仲會介紹啲套餐嘅特色,呢個五花腩肉嘅特色就係大大份,而且正常唔需要落太多嘅油,咁樣食落去就唔會太油膩。燒咗大約10分鐘左右就食得肉質鮮嫩,容易入口,唔會話好韌👏👏牛肩胛肉牛肩胛更加大份,差唔多先完嘅時候店員會幫我哋剪開啲肉,所以服務都幾細心睇,而牛肉唔需要煎太耐, 5分鐘內就食得,好香牛肉味,整埋醬汁就滿足了茄子茄子好大份,茄子比較索油,所以要煎耐少少等佢完全吸收晒油粉先可以食得,因為太油嘅關係所以要配埋泡菜湯泡菜湯呢個餐係跟埋一個泡菜湯,入面有泡菜、豆腐、菇等同嘅蔬菜,唔算太辣,但係撈埋啲飯同埋肉一齊食熱熱地咁樣都幾好飲品🥤韓國紅茶 ,味道有少少似紅茶粉嘅味道,酸酸甜甜,幾有特色
五花腩肉
牛肩胛肉
茄子
泡菜湯
飲品🥤
韓國紅茶 ,味道有少少似紅茶粉嘅味道,酸酸甜甜,幾有特色