2018-03-13 338 瀏覽
今日唔知食乜好又見男朋友想食燒肉咁耐,今日就獎佢食一次啦!去完starbucks溫書就過黎食韓燒喇!黎到都等左30分鐘先有位!有限時個半鐘交枱。^_^^_^店舖設計分兩層,下層空間細主要為等候區。有足夠既座位比你坐住等,仲有電視長期播住韓國歌有兩份餐牌比你揀定食物,有位職員會落黎叫number一上到去發現佢打開哂窗,心諗um 幾好,唔洗焗到成身味! 哈哈 食燒肉最怕吸到一身味! 上到去其實有好多空位,可能人手唔夠所以無叫哂所有客上黎,咁做都可以維持好服務質素既枱面一早準備好三碟前菜 (芽菜拌生菜,醃洋蔥和泡菜) 另外仲有生菜,一樣都係可以refill另外,喜來稀肉最吸引既係有兩款口味既蒸蛋係爐邊 (芝士和泡菜),重點係可無限refill! 我最高記錄,係refill左五次今日叫兩個人食,所以只係叫左一款肉 (豬護心肉) 和豬肉泡菜湯加白飯先講下個護心肉,呢到幾好,無限叫幾多肉先開爐,因為曾經去過d要2個肉以上先可以燒,所以想食少少但又想食燒肉ge話,呢到係不二之選。講返個肉,食得出個肉有醃過,可能男朋友燒肉技術麻麻😂,係咁燒燶,不過肉本身都好有味,就算唔點醬都好食。男朋友就中意用生菜包

有兩份餐牌比你揀定食物,有位職員會落黎叫number

枱面一早準備好三碟前菜 (芽菜拌生菜,醃洋蔥和泡菜)
另外仲有生菜,一樣都係可以refill

講返個肉,食得出個肉有醃過,可能男朋友燒肉技術麻麻😂,係咁燒燶,不過肉本身都好有味,就算唔點醬都好食。男朋友就中意用生菜包住泡菜同肉加豆瓣醬食,唔怕重口ge朋友都可以試下!係幾正ge真係!
燒左頭幾片之後,店員都自動幫我地換個燒板。食咁少都無反我白眼,服務幾好!

再講下個湯,入面就有4件豆腐同泡菜同幾片豬肉。個豬肉就有d鞋,但泡菜幾好食,食落有d酸有d辣,幾開胃!伴飯食一流!不過要注意呢到個湯係唔包飯嫁,所以要另外點的。

豬肉泡菜湯

最後唔少得食個爐邊蛋la!refill
左1次, 店員落好多泡菜。嘩~~原來多泡菜係正咁多!唔會好辣,食到有蛋又有泡菜既爽,夾埋食perfect

最後埋單200元,如果想過下燒肉口(忍),呢到係唔錯選擇。
ps 等位時見到韓妹都黎到食
2018-03-11
30 分鐘 (堂食)
豬肉泡菜湯
  • 護心肉