2023-05-02 2590 瀏覽
🇭🇰割烹 櫓杏·櫓杏の廚師發辦$1,290呢個係我之前參加佢地IG煮野食比賽贏返嚟嘅獎品🤣🤣佢餐廳係係iSquare 28樓既 窗邊個啲檯係望到無敵大海景 超chill 不過我自己覺得佢料理做得出色啲 所以如果大家就咁黎可能散嗌會開心啲😈·前菜首先佢係有個熊本既水沙律 佢呢個係就咁用左少少橄欖油同鹽調味 主要食啲菜本身嘅味 不過我自己覺得佢啲菜 有啲太苦澀 我自己麻麻地🫢🫢之後個長崎生蠔都幾新鮮 佢食落係輕盈啲既 都幾好味🦪比較有驚喜係佢個魷魚 佢呢個質感煮得好好 口感好彈牙 好味🦑不過個八爪魚我自己就覺得煮得太耐啦 食落有啲老🐙佢仲有啲漬物 我自己覺得蘿蔔最好食 超開胃 而且佢仲有漬苦瓜 幾特別😎最後個黑松露蒸蛋我自己好鍾意 佢個蒸蛋超級滑溜 而且黑松露味好出 好味🍄🤤🤤·刺身第一款個深海池魚都唔錯 幾新鮮 個金目鯛油份都唔錯 不過呢個可能燒一燒會再好味啲🐟之後個北海道海膽配平目魚刺身 口感好好 而且中間既海膽好甜🤤個大拖羅油份都唔錯 不過佢個拖羅本身係淡味啲既 食落無咁正🤣🤣最後個煙燻鰹魚煙熏味真係好出 配埋個黑蒜豉油幾特別🔥·熱食食完刺身之後 佢會有兩款熱食先既 佢個甘鯛立鱗燒真
🇭🇰割烹 櫓杏
煙燻鰹魚
最後個煙燻鰹魚煙熏味真係好出 配埋個黑蒜豉油幾特別🔥
熱食
甘鯛立鱗燒
食完刺身之後 佢會有兩款熱食先既 佢個甘鯛立鱗燒真係好脆 而且中間魚肉好嫩 整得好好味🐟
海膽可樂餅
之後個海膽可樂餅熱辣辣都好好食 佢個可樂餅本身好軟糯 配埋中間嘅海膽好正 如果中間再多啲海膽仲正😈😈
壽司
最後個北海道海膽都幾甜😎
甜品
麵豉湯
柚子卷蛋
最後佢個卷蛋好有驚喜 佢個卷蛋好香蛋味 而且中間既cream打得好靚 配埋上面既柚子sorbet同柚子肉超夾🍋
#rbyeat
#rby日本菜 #rbyomakase
#rby尖沙咀
📍尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場28樓2801號舖
用餐優惠
現金券