2023-04-13
.酥妃皇后 (九龍城)@legendofsophie24 .呢間大幫手以前就聽我講好出名 係九龍城名物 評價好似幾兩極 所以除咗計kcal 順便睇下究竟佢味道如何.三款最classic嘅就係 原味 / 葡撻/ 鮮奶撻 認真嘅 幾fit我口味因為佢唔算太甜 which is 可能有人會覺得偏淡 但我ok wor..三款都係點到即止嘅蛋奶香 酥皮嘅texture鬆化 口感好好 又唔膩.. 對於健人黎講其實食得相當舒服..我係真係推薦㗎wor🥹🫶🏻唔好睇佢咁.. 佢實際一個有差唔多100g(坊間多一倍).原味 & 葡式差唔多 所以我無額外標示.其他新奇口味我都係發現 佢真係唔算太甜.. 🤣 圖三嘅百香果朱古力脆脆賣相吸睛但味道「蛋撻主體真係佔據好少」鍾意酸meimei嘅你可能會鍾意榴槤口味幾過癮 但都係點到即止嘅甜&衝擊食完負擔不大但滿足感卻不少.特色撻平均卡路里base on 圖三 增減50kcal左右平均一個50-60g.總括而言 唔係太食得好甜 但想食 口感 & 製作依然出色嘅蛋撻嘅你 可以試試呢間!.#香港美食 #港式餐廳 #卡路里 #飲食記錄 #飲食控制 #營養 #健身 #健康飲食
酥妃皇后 (九龍城)
@legendofsophie24
三款最classic嘅就係 原味 / 葡撻/ 鮮奶撻
認真嘅 幾fit我口味
三款都係點到即止嘅蛋奶香
我係真係推薦㗎wor🥹🫶🏻
唔好睇佢咁.. 佢實際一個有差唔多100g(坊間多一倍)
原味 & 葡式差唔多 所以我無額外標示
榴槤口味幾過癮 但都係點到即止嘅甜&衝擊
食完負擔不大
但滿足感卻不少
特色撻平均卡路里base on 圖三 增減50kcal左右
平均一個50-60g
#香港美食 #港式餐廳 #卡路里 #飲食記錄 #飲食控制 #營養 #健身 #健康飲食 #無添加 #減脂 #增肌減脂 #增肌 #減肥餐單 #減脂餐 #myfitnesspal #fitnesshk #hkfitness
#calorieswithmic甜品 #calorieswithmic九龍城