2022-06-05 60 瀏覽
黎開新蒲崗買嘢,見到呢間係一樓既餐廳又見到價錢唔係太貴,一於試吓。入面選擇都唔少,四個人食唔洗500蚊,而且質素高,性格比高。入面有幾款全日套餐,套餐包有一杯飲品,轉特飲就加$8,今次我地叫左兩個全日套餐(1)豬頸肉泰式木瓜沙律-木瓜沙律酸酸地好開胃,豬頸肉就脆身得來又唔會乾身,唔錯;(2)滷水豬手飯-雖然係一個全日套餐,但係豬手嘅份量好多,而且滷水好入味,豬手唔會食到覺得好肥膩!讚!泰式小食拼盤-當日冇蝦餅就轉左魚餅,所以小食拼盤入面就包括左魚餅、春卷同埋泰式鳳爪;呢度比較特色嘅就係小食拼盤入邊包埋泰式鳳爪,鳳爪都係好正宗嘅涼拌方法,真係食出泰國嘅味道。碎豬肉生菜包-呢個真係我最強烈推介嘅一款,說豬肉勁有鑊氣,而且帶有少少辣味,另外份量好大,生菜都俾得較多。呢一個價錢食到呢個質素真係真係建議一試!馬拉盞炒通菜-呢一個通菜就正正常常冇咩太出色嘅感覺,不過就係送飯一流。冬陰功湯-冬陰功都係十分之足料,而且味道都係比較正宗嘅。串燒-呢度都有幾款串燒,串燒都唔錯,唔會燒到好乾身。送啤酒一流呀🤣椰青-呢個又係我非常推介嘅一個,因為個椰青好鮮甜而且好大個,咁熱嘅天氣配上椰青真係果然好解熱。食得太

冬陰功湯-冬陰功都係十分之足料,而且味道都係比較正宗嘅。

椰青-呢個又係我非常推介嘅一個,因為個椰青好鮮甜而且好大個,咁熱嘅天氣配上椰青真係果然好解熱。食得太過嘢點可以少咗椰青呢

整體來講呢一個價錢食到咁多嘢又唔錯嘅質素,而且服務態度都係好好,所以下次再嚟到呢度附近我都係會再食呢一間!

• 碎豬肉生菜包
  • 椰青