2010-08-27
今日係我同男朋友拍拖1週年紀念 之前上網搵到呢間野既coupon於是就用左係今日度啦餐廳比我地想像中細好多, 不過環境唔錯最緊要可以對住大海景!本身BOOK左海景位, 不過仲有人食緊所以係隔離枱坐左陣先。飲埋個湯就有得過去啦! 波士頓龍蝦湯 : 龍蝦入面壤左wasabi+蟹子, 味道特別! 第1次試到! 男朋友同我都好中意飲呢 法式焗田螺 : 田螺入味, 咸咸地配上淡淡又香口既薯蓉, 實屬不錯的前菜! 芝士焗生蠔 : 非常推介!!! 頂級的前菜, 在煮熟過後仍能感受到生蠔的鮮甜, 配上芝士在口中融化的感覺 , 令我不禁想order多幾碟呢 羊架配意粉 : 羊架香口, 而且份量頗多, 但意粉一般, 硬身而沒味道。 肉眼扒配薯菜 : 肉眼扒約有7-8成熟, 肉汁很多, 唯一缺點是肉身太較"UN", 反而薯菜出色, 非常脆! 配上甜甜的茄汁!! 十分惹味 石板街奶昔: 沒什麼特別, 幾好飲 ; 彩虹系列-橙(蜜桃+橙+乳酸沙冰) :意想不到的好味! 本身打算博一鋪試試看, 預料不好喝, 但試了一口卻令我十分驚喜! 味道酸酸甜甜的很開胃呢 心太軟 : 雖然我很喜歡吃心太軟, 但在我們還
於是就用左係今日度啦
餐廳比我地想像中細好多, 不過環境唔錯
最緊要可以對住大海景!
本身BOOK左海景位, 不過仲有人食緊
所以係隔離枱坐左陣先。
飲埋個湯就有得過去啦!
心太軟 : 雖然我很喜歡吃心太軟, 但在我們還未吃完主菜就上了甜品, 有美中不足的感覺. 心太軟裡面並沒有會流出來的朱古力, 而比較像朱古力醬, 有點失望呢!
木槺布甸 : 很多層次的木槺布甸! 很幼滑 , 而且味道會在口中慢慢散發出來, 不過我跟男朋友仍覺得我們自家製的比較好吃呢
不得不讚服務生態度一流, 非常照顧我們的需要!
更主動幫助拍照, 而且笑容滿分
事後更為要我們等位要道歉, 非常有禮貌!
但我們覺得沒所謂呀! 又不是你的錯
最後拿了2張coupon,
1定會再來品嚐品嚐!!!