2023-09-24 9 瀏覽
經過尖沙咀呢邊行街,到夜晚揀咗呢間日本餐廳食dinner~佢嘅環境好舒服,我哋坐喺壽司吧枱前面睇住師傅製作新鮮嘅壽司🍣同刺身,享受住柔和嘅音樂,品嚐美味嘅日本菜~赤貝壽司新鮮嘅壽司🍣幾鍾意赤背嘅口感,食落啖啖肉,幾有咬口深海池魚壽司深海池魚好嫩滑嘅感覺,肉質新鮮,我哋食得好滋味火炙左口魚邊壽司火炙燒左口魚邊將佢啲肉汁逼晒出嚟,仲有油脂分布好豐富吞拿魚醬油壽司好大件吞拿魚,仲有啲醬油喺壽司面🍣食落鹹鹹地,幾鍾意吞拿魚嘅口感,食落啖啖肉,幾正海膽魚籽蟹肉飯有新鮮有海膽同埋魚籽,仲有蟹肉,好豐富嘅飯~幾鍾意海膽嘅質感,一咬啲魚籽汁就出晒嚟,好味😋燒秋刀魚一碟好香嘅燒秋刀魚,食落又唔會覺得腥,魚肉豐富多肉鯛魚湯配稻庭烏冬一大碗鯛魚湯,配埋稻庭烏冬,鯛魚湯好香好濃郁,仲要冇咩腥味,稻庭烏冬好爽滑,配埋鯛魚湯一流水信玄餅一大粒晶瑩剔透嘅水信玄餅,口感好滑,入面有紅豆餡,甜甜地,好好味😋芝麻雪糕好濃郁嘅芝麻香味,好軟滑嘅雪糕🍦好creamy嘅感覺,幾正~

赤貝壽司
新鮮嘅壽司🍣幾鍾意赤背嘅口感,食落啖啖肉,幾有咬口

深海池魚壽司
深海池魚好嫩滑嘅感覺,肉質新鮮,我哋食得好滋味

火炙左口魚邊壽司
火炙燒左口魚邊將佢啲肉汁逼晒出嚟,仲有油脂分布好豐富

吞拿魚醬油壽司

海膽魚籽蟹肉飯

燒秋刀魚
一碟好香嘅燒秋刀魚,食落又唔會覺得腥,魚肉豐富多肉

鯛魚湯配稻庭烏冬

水信玄餅