2024-06-21
Wow 今日行程非常豐富今日系小可愛學校表演日, 媽咪同爸爸一早 就已經請左假去參加小可愛嘅同樂日好難得1家3口出黎,媽咪再安排小可愛整個蛋糕先,適逢 父情節等小可愛親手整個蛋糕 送俾呢個爸爸先今日黎到荃灣呢間親子烘焙店同時間系韓式燒烤 又系play house真係都唔知系小朋友 定系爸爸嘅天地啦但今日我地主要系想整個蛋糕俾爸爸 父親節嘅呢度非常知好,唔系好多人, 設備超齊全我地提早到達,職員安排左我地系 play house玩住等小可愛真係完全唔會有得閒嘅時間夠鐘啦,我地就入到烘焙室入面 光線好好,用具非常整齊 非常乾淨由於小可愛4歲都未夠 導師非常吵 已經準備好曬啦,雞蛋-糖-麵粉-油-牛奶 都已經磅好曬啦第一下: 都另媽咪幾出乎意料嘅就系徒手將蛋白同蛋黃分開如果系屋企真係唔會甘樣做但系導師個指導下,小可愛都慢慢自己完成到呢個唔系一個簡單個步驟真係想象唔到之後導師都有 要求小可愛自己安裝攪拌機導師話 媽咪 你要相信佢 其實佢可以自己做到慢慢。。。真係嘅,系過程中 好多野小可愛都有能力完成或者媽咪系時候放手啦小可愛好多野都可以完成都超乎媽咪個意料之外小可愛系焗蛋糕嘅時候 仲可以去pl
今日系小可愛學校表演日,
媽咪同爸爸一早 就已經請左假去參加小可愛嘅同樂日
好難得1家3口出黎,
媽咪再安排小可愛整個蛋糕先,適逢 父情節
等小可愛親手整個蛋糕 送俾呢個爸爸先
今日黎到荃灣呢間親子烘焙店
同時間系韓式燒烤 又系play house
真係都唔知系小朋友 定系爸爸嘅天地啦
但今日我地主要系想整個蛋糕俾爸爸 父親節嘅
呢度非常知好,唔系好多人, 設備超齊全
我地提早到達,職員安排左我地系 play house玩住等
小可愛真係完全唔會有得閒嘅時間
夠鐘啦,我地就入到烘焙室
入面 光線好好,用具非常整齊 非常乾淨
由於小可愛4歲都未夠 導師非常吵 已經準備好曬啦,
雞蛋-糖-麵粉-油-牛奶 都已經磅好曬啦 第一下: 都另媽咪幾出乎意料嘅
就系徒手將蛋白同蛋黃分開
如果系屋企真係唔會甘樣做
但系導師個指導下,小可愛都慢慢自己完成到
呢個唔系一個簡單個步驟
真係想象唔到
之後導師都有 要求小可愛自己安裝攪拌機
導師話 媽咪 你要相信佢 其實佢可以自己做到
慢慢。。。真係嘅,系過程中 好多野小可愛都有能力完成
或者媽咪系時候放手啦
小可愛好多野都可以完成
都超乎媽咪個意料之外
小可愛系焗蛋糕嘅時候 仲可以去playhouse 度打發時間
呢個真係度身訂甘濟 小朋友冇耐性系度等候 但就個波波池佢地 簡直要用完美睇形容
最後就系裝飾 雖然裝飾好簡單,但都唔錯
俾小可愛學習下擠花,訓練系阿取締個小手肌
簡單地俾佢有發揮小宇宙個空間
今次嘅裝飾系 S,s for Stephanie
晚上自己系屋企食蛋糕
自己整嘅蛋糕 自己食