2024-04-29 2075 瀏覽
母親大人生日飯四月中嘅時候母親大人生日,細佬嘅推介,我哋一家人去咗尖沙咀諾士佛台呢間五勺為母親大人慶生佢哋呢度係一睇一伙,一出𨋢嘅時候已經見到佢係一個好傳統嘅日式居酒屋裝修,周圍放滿晒空嘅玻璃米酒樽我哋係星期五晚上嘅時間去食成間餐廳都full Booking,我哋今次因為預早book嘅原因可以有卡位🥰首先上場嘅係原條池魚刺身🐟,與本身唔算大條但鮮味十足。佢都係一魚三食,首先當然係刺身之後,就係角切再加上一啲漬物,隨後食完就可以攞條魚慣去煲麵豉湯。我哋仲叫咗啲串燒,有玉子燒,日本番薯仔,豆腐同免治雞肉棒,個人覺得免治雞肉棒係幾好食,其他就不過不失串燒之外,仲嗌咗個燒油甘魚鮫,油甘魚鮫都係用少少鹽略作調味,但係充滿魚油可以食得出魚嘅鮮甜,推介👍🏻👍🏻除咗刺身同燒物之外,我哋仲嗌咗三個炸物,分別係海膽醬炸吉列蠔,炸雞軟骨同軟殼蟹沙律🥗炸雞軟骨不過不失,吉列蠔反而喜出望外。炸完都好大隻,唔係一啲攞現貨嘅吉列號,軟殼蟹沙律都值得推介,佢有黑松露醬同蟹子可以俾我哋加落個沙律。最後我哋嗌咗個菠蘿仔雪芭,老實講味道就唔係好特別,不過個樣就非常igable👍🏻
母親大人生日飯

2024-04-19
15 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日