2019-05-17 62 瀏覽
母親節當晚媽媽身體不適,我們只好延遲慶祝,亦好,出外食飯價錢省一截,我們選擇到彩福,因為集團每年夏日有龍蝦大優惠,$88一斤平絕香港,其他精選小菜、三大優惠多籮籮。我們一點都不執輸,每樣優惠都挑選。上湯龍蝦加伊麵底龍蝦富然一定要點,最開心龍蝦是新鮮的,上海精華在伊麵,黃金組合絕不能少。沙巴龍躉班彩福三大優惠之一,$148斤二魚,扺食,蒸得唔老,味道唔錯。優惠小菜選擇了四款:懷舊金獎叉燒拼燒肉近排屋企冇得食豬肉,今晚可以補償,惹味燒味冇需擔心會有冰鮮味,自己做唔到這個水準,只能外吃。巧手煎焗新會豚肉粒再來豬肉,香口炸物,新會做法,多了果皮的香。燒汁杏菇燜豆卜豆腐煲以作均衡飲食的配搭,味道幾清,啱媽咪口味。話減肥唔食甜品,點知屋企人鍾意,只好奉陪到底。楊枝甘露、鮮果慕絲、原個椰皇燉燕窩、懷舊芝麻卷各一分享,鍾意佢樣樣都並不太甜,份量剛好適合一個人。很滿足的一夜。

我們一點都不執輸,每樣優惠都挑選。

上湯龍蝦加伊麵底

沙巴龍躉班

優惠小菜選擇了四款:

懷舊金獎叉燒拼燒肉

巧手煎焗新會豚肉粒
再來豬肉,香口炸物,新會做法,多了果皮的香。

燒汁杏菇燜豆卜豆腐煲
以作均衡飲食的配搭,味道幾清,啱媽咪口味。

很滿足的一夜。

2019-05-15