2023-05-24 553 瀏覽
星薈尖沙咀天文臺道8號21樓21/F, 8 Observatory Road, Tsim Sha Tsui母親節, 都會同媽媽去吃頓好的, 搬出來住後很小回家, 小見面。作為老人家心願也是簡單, 見刑仔女吃一餐飯, 記得關心他們, 答謝一下他們的付出與犧牲。經理推薦了2人餐, 岩曬愛吃海鮮的母親 $1288 2 位, 不怕海鮮時價計會超出隕算先來個小食拼, 百味豆腐-手拍蒜蓉青瓜,豆腐外脆內嫩,拍青瓜個汁調得好,酸甜開胃一隻海老汁龍蝦,開邊每人半人流,好多肉食,肉質紮實虎乳菌翡翠炒帶子, 帶子彈牙厚肉, 簡單勾了個薄薄玻璃茨清蒸海星斑, 原條上, 蒸得剛好肉嫩唔會老, 加上蔥絲同熱油豉油,簡單不需花巧已好味, 海鮮新鮮清蒸最能呈現原汁原味半隻脆皮炸子雞, 雞皮油迫到出來, 很薄脆, 而雞肉長時間醃製過, 可以食得出鹹香滋味洋眶菌杞子浸菜苗, 湯有菌香, 是有日白菜仔蛋黃壽桃包, 我同媽媽都鐘意食, 蓮蓉好滑仲有甜品糖水送Outdoor 個境超開揚,一絕#香港必食 #茶樓 #yumcha #hkfoodn#hkrestaurant #hkfoodie #cuisine #foodpo
星薈
尖沙咀天文臺道8號21樓

一隻海老汁龍蝦,開邊每人半人流,好多肉食,肉質紮實
虎乳菌翡翠炒帶子, 帶子彈牙厚肉, 簡單勾了個薄薄玻璃茨

洋眶菌杞子浸菜苗, 湯有菌香, 是有日白菜仔

蛋黃壽桃包, 我同媽媽都鐘意食, 蓮蓉好滑仲有甜品糖水

Outdoor 個境超開揚,一絕
#香港必食 #茶樓 #yumcha #hkfoodn#hkrestaurant #hkfoodie #cuisine #foodporn #yummy #delicious #香港探店 #