2022-04-29
天氣開始熱,就會好想食泰國菜,我哋都好鍾意食哩間張秀玲。呢間餐廳係荃灣好出名🎀餐廳位於荃灣香車街街市旁,位置有點偏,但附近交通還算方便,由港鐵荃灣站A3出口步行約12分鐘🎶這裡很多人排隊,進入餐廳環境像另一個空間,門外植物剛好和外面隔開。泰式燒豬頸肉 $80我很喜歡這個豬頸肉。很香口,有肉汁,而且很爽口。份量也十分充足,超香嘅燒烤味道😇 焦脆爽口,好好食 😋 香芒沙律🥗 $75味道偏酸,但芒果帶出清新效果,加上有腰果、紫洋蔥🧅,連香蔥都覺好好味。我一人獨食😆😆😆小食拼盤 $99有兩件炸蝦餅、兩條春卷、四粒雞棗。新鮮即炸,我拎到返屋企食以為會焗到有水氣變淋,但估唔到仲keep到脆卜卜。蝦餅炸粉厚薄適中,蝦肉爽口彈牙。素春卷香脆可口,點泰式酸辣醬好正。雞棗細細粒,用腐皮卷住,雞肉餡香軟。芒果百香果沙冰 $48🥭大大杯,而且飲得出以新鮮芒果同百香果打出黎,芒果味好甜!成杯沙冰好smooth 😋總括而言,是一家裝修不錯,食物味道挺好,價錢ok的泰國菜。推薦。
呢間餐廳係荃灣好出名🎀
泰式燒豬頸肉 $80
超香嘅燒烤味道😇 焦脆爽口,好好食 😋
香芒沙律🥗 $75
小食拼盤 $99