2019-06-24 559 瀏覽
紅磡黃埔新邨呢頭出哂名多野食,但小食店都轉手轉得好快,感慨做生意很不容易。千想萬想都想不到,位於筲箕灣東大街的印尼沙爹屋會開分店開到來紅磡呢度。那間分店真係幾時都咁多人排隊食串燒,仲要遠處都已經香到爆!今次紅磡的街坊有食神啦!新店的裝修比起老店新淨好多,感覺上衛生多。門口有電視播住各式媒體介紹。發現除了賣沙爹,仲有賣而加興的珍珠奶茶之類的手調飲品,同埋台式炸雞排之類的小食。或者都想開拓下多啲生意。今次我食左一串沙爹豬肉同一串沙爹雞翼,中辣。因為真係要現場即燒,所以都等左好一陣子。無辦法啦,想食新鮮的串燒都要等下啦!見到師傅仲幫我將啲燒燶左雞翼的部份剪走去,好細心,然後淋上沙爹汁,正呀!雞翼完全係外脆內軟,好多肉汁流出來,肉好滑,皮勁脆,配上那自家製,濃濃的沙爹汁,相信裡面有好多香料炒製,好香花生味,點埋啲汁,真係太好吃了!還有那串燒豬肉,肉很淋滑,都是燒得好香口。最後好想"奶"哂啲汁去! 老闆還好好人好友善~讚~短短的用餐體驗,帶來大大滿足感。支持小店,之後會繼續多啲來~

老闆還好好人好友善~讚~

雞翼和豬肉沙爹
2019-06-24
10 分鐘 (堂食)
雞翼和豬肉沙爹